Cide Sahili hangi şehirdedir?
📍Cide. 11 km sahili ve mavi ile yeşilin dost olduğu Kastamonu’nun cennet köşesi 💙💚28 Temmuz 2024
Cide nasıl bir yer?
Cide, Türkiye’nin Karadeniz bölgesinde Kastamonu’nun turistik bir ilçesidir. Kıyı bölgesinde ziyaret edilebilecek güzel doğal alanlar ve tarihi yerler vardır. İlçenin ilgi çekici yerleri çoğunlukla merkezde yoğunlaşsa da, çevrede keşfedilecek birçok yer de vardır.
Kastamonu Cide de denize girilir mi?
Cide, Kastamonu’nun en popüler ve turistik ilçelerinden biridir. Sahil boyunca yüzmeye uygun, büyük ve küçük birçok güzel koy ve plaj vardır.
Kastamonuda hangi ilçede deniz var?
Deniz kenarında Cide, Doğanyurt, İnebolu, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin olmak üzere toplam 6 ilçe bulunmaktadır.
Kastamonu Cide arası kaç saat sürüyor?
Kastamonu’dan Cide’ye yolculuk yaklaşık 2,5 saat sürmektedir. Yolculuk süresi kullanılan aracın özelliklerine ve hava şartlarına göre değişiklik gösterebilir.
Cidenin neyi meşhur?
Kastamonu’da yapılacak şeyler arıyorsanız Cide koylarında yüzmek listenin başında gelir. Kastamonu’nun tarihi mekanlarından biri olan Cide’de şu tarihi eserler bulunmaktadır: Roma ve Bizans dönemlerinden kalma kale kalıntılarının bulunduğu Rıfat Ilgaz Müzesi’ni gezebilirsiniz.
Cidede ne yenir?
Cide’de; Kuyu kebabı, karışık. Köy böreği. Armut tatlısı, ceviz helvası (cidella), kuyruk dolması. Kestane kompostosu, köy pidesi. Daha fazla ürün…
İstanbul Cide arası otobüsle kaç saat?
İstanbul’dan Cide’ye ortalama otobüs yolculuğu 9 saat 2 dakika sürüyor. İstanbul ve Cide arasında hangi otobüs şirketleri sefer düzenliyor? Aşağıdaki otobüs şirketleri İstanbul ve Cide arasında sefer düzenliyor: Cideliler Turizm, Cide Aslan Seyahat, Kamil Koç ve Cide Güven Turizm.
Cide nereye bağlıdır?
Cide, Batı Karadeniz Bölgesi’nde, kuzeyinde Karadeniz, kuzeydoğusunda Doğanyurt, doğusunda Şenpazar, güneyinde Azdavay ve Pınarbaşı ilçeleri, batısında ise Bartın ilinin Kurucaşile ilçesi ile çevrili Kastamonu iline bağlı bir ilçedir.
Cide Denizi kaç derece?
İlSıcaklık (°C)DİKİLİ 06 Ocak – 22.00İzmir13.3İNEBOLU 06 Ocak – 22.00Kastamonu13.2CİDE KUZEY BREAKFIGHT IŞIĞI 07 Ocak – 13.28Kastamonu13.2KONAK/İZMİR PASAPORT BREAKLE IŞIĞI 7 Ocak – 13.28İzmir12.
Cidde denize girilir mi?
Cidde. Cidde, Kızıldeniz’e açılan kapıdır ve birçok plaja sahip canlı bir şehirdir.
Kastamonu Cide’de kaç köy var?
Kastamonu il merkezine 135 km uzaklıkta bulunan Cide, 1868 yılında ilçeye dönüştürülmüş olup, günümüzde 85 köy bulunmaktadır.
Kastamonuda yüzülür mü?
Kastamonu’da denize girilebilecek plajlar: Akbayır Köyü Plajı, Cide. İç Liman Plajı, Doğanyurt. Kadınlar Plajı, Doğanyurt. Boyranaltı Plajı, İnebolu.
Kastamonu neyi ile ünlü?
Genellikle hamur işleri ve ete dayalı bir yemek kültürünün olduğu Kastamonu’da yöre halkının geçmişten günümüze taşıdığı en meşhur yiyecekler Taşköprü Puryanı, Daday Etli Ekmeği, Şenpazar Cırığı, Cide Ceviz Helvası, Tosya Keşkeği, Bozkurt Cöbüsü Devrekâni Banduması ve Azdavay Soğan Doldurmadır.
Ginolu koyunda denize girilir mi?
Ginolu Bay Plajı’na giriş ücretsizdir. Gün boyu yüzebileceğiniz yerlerden biridir.
Cide nereye bağlıdır?
Cide, Batı Karadeniz Bölgesi’nde, kuzeyinde Karadeniz, kuzeydoğusunda Doğanyurt, doğusunda Şenpazar, güneyinde Azdavay ve Pınarbaşı ilçeleri, batısında ise Bartın ilinin Kurucaşile ilçesi ile çevrili Kastamonu iline bağlı bir ilçedir.
Cide anlamı ne?
-cide birleşik biçimi bir sonek gibi kullanılır ve “katil” veya “öldürme eylemi” anlamına gelir. -cide birleşik biçimi bir sonek gibi kullanılır ve “katil” veya “öldürme eylemi” anlamına gelir.
Cide hangi Türk boyundan?
İlyada’da adı geçen Paphlagonia kentlerinden biri olan KYTOROS, bugün biraz farklı bir telaffuzla GİDEROS olarak adlandırılan Cide’nin kıyı köyüdür. Ancak tarihi kaynaklara baktığımızda Cide’de Gasgas, Paphlagonia, Henets, Romalılar, Bizanslılar, Candaroğulları ve Osmanlıların yaşadığını söyler.
Kastamonu Cide halkı nereden gelmiştir?
Cide’nin tam olarak hangi adla, nerede ve kimler tarafından kurulduğu bilinmemekle birlikte tarihi kaynaklar incelendiğinde Gasgalılar, Paflagonyalılar, Henetler, Romalılar, Bizanslılar, Candaroğulları ve Osmanlıların Cide’de yaşadığı belirtilmektedir.